30 Mayıs 2013 Perşembe

Survivor'dan bir Duygu Çetinkaya geçti!


Sıkı bir Survivor takipçisi olduğumu beni takip edenler bilir. Issız bir adada ya da ormanda bir kaç arkadaşımla beraber yaşamak benim garip hayallerimden biridir. Survivor da bu hayalimi bir izleyici olarak şu an için tatmin ediyor :) 

Bu yıl Survivor'ın kadrosunu gördüğümde başta bu sezonun pek keyifli geçeceğini düşünmemiştim fakat başladıktan sonra fikrimi değiştiren biri oldu.  Hemen ilk bölümde dikkatimi çekti. Çok ince düşünen biri olarak hayatımda sinir olduğum her şeye onun da aynı şekilde tepki verdiğini gördüm. Haksızlığa ve iki yüzlülüğe tepki gösterişi kısa sürede beni kendisine bağladı. 
Kimden bahsediyorum tabiki Duygu Çetinkaya'dan :) 



Tanınmış biri olsa da neden Gönüllü kadrosunda diye baya bi konuşuldu fakat daha sonra bu konuyla ilgili açıklama yapıldı. Ünlüler kadrosu tamamlandığı için ve Survivor'a katılmayı gerçekten çok istediği için Gönüllü olarak Gönüllüler adasında mücadele etmeyi tercih etmiş. Çok da iyi yapmış.

Bilindiği üzere yeni bir ortama girdiğinde sesin herkesten fazla çıkarsa, bir şeylere hemen tepki göstermeye başlarsan sevilmezsin. Kimse senin haklı olup olmadığına bakmaz, o artık klasikleşmiş bir durumdur. Sen de bu duruma daha çok sinir olur ve bu yüzden bir çok kişiyle sorun yaşarsın. Daha sonra da bu üzerine yapışır ve ne kadar haklı olursan ol bu kitle senin haklı olduğunu görmeksizin daima seni suçlamaya başlar. 
İşte Duygu da aynen bunları yaşadı. 


1 adada 2 ayrı grup olarak yaşamaya başladılar. Duygu ve diğerleri.. Her elemede Duygu'nun ismi fix çıkar hale geldi. Ama o her elemede karşı tarafı elemeyi başardı. Ta ki son elemeye kadar. Oraya gelmeden önce Duygu'nun Survivor macerasına bakalım..

Survivor'da şimdiye kadar bırakın bayanı, erkek olarak hiç kimse kendi evini yapıp tüm Survivor yaşamı boyunca sadece orada kalmamıştı. Duygu bunu tek başına başardı.

Survivor'da hiçbir bayan yarışmacı kendi balığını tutmamıştı, Duygu bunu da başardı.

Hiçbir zaman pes etmedi, yılmadı, kimseden korkmadı! Çoğu insanın olamayacağı kadar cesurdu, çoğu insanın olamayacağı kadar azimli ve çoğu insanın olamayacağı kadar duyarlı!


Adada bunlar olurken Türkiye'de ise onu destekleyen, desteklemeyen, ismini zikretmeyen kimse kalmadı.

Bu yılın tartışmasız Survivor'da en çok konuşulan ismi oldu.

Hayatı boyunca haklı haksıza karışmamış her şeye susmuş, sesini çıkaranı bastırmaya çalışmış hep kendini haklı görmüş kesim onu sevmedi.

Gördüğü haksızlığa tepki gösteren, zayıf durumdaki insanların yanında olan, iki yüzlülüklerin ortaya çıkmasını destekleyen ve adaleti savunan kesim onu çok sevdi..


 Benim sevme nedenim ise onda kendimi görmem.. Adadakilerin dediği gibi duyguların aşırı yaşayan biri olması. Mutluyken çok mutlu, üzgünken çok üzgün ve sinirliyken çok sinirli.. Neye tepki göstersem onun da tepki göstermesi ve her zaman doğrudan, dürüstlükten yana olması. Ona yapılan haksızlıkları sineye çekip her zaman barışçıl oluşu ve her zaman kendinden çok ona yakın olanları düşünmesi, koruması ve savunması..
O yüzden benim bu sezon Survivor Kahramanım tartışmasız Duygu Çetinkaya'dır.


ve malesef adadaki yaşamı bu hafta sonlandı. Her ne kadar açıklanan sms sonuçlarındaki oy oranının % desi beni pek tatmin etmese de Duygu'nun Survivor macerası bu hafta sona erdi.. Kendisine kızdığım tek nokta dokunulmazlık sembol oyunlarında yaptığı basit hatalar yüzünden şu an ondan önce elenmesi gereken insanlar yerine kendinin adaya veda etmesine izin vermesi.. Onun dışında iyi ki onu daha iyi tanımış ve içindeki gerçek Duygu'yu görmüşüz.. 

Son olarak
Hayatta böyle insanların da olduğunu görmek umut verici.. 
Her insanın hayatında Duygu gibi biri olmalı mutlaka :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...