7 Eylül 2012 Cuma

İşte yeni sezonun yeni hikayeleri!

Sıcaklık artışı, gece uyuyamamalar, tatil sezonu falan kısacası yaz ayları biterken tüm kanallar bir önceki sezon biten dizilerden kalan boşlukları doldurmak üzere büyük bir gayret içerisine girdi. Hepsi yeni hikayeler ve güçlü kadrolarıyla izleyiciyi kendi taraflarına çekmeye and içmişler sanki. Şimdi hep birlikte bakalım yeni sezonda her akşam hangi hikayelere tanıklık edeceğiz..

Kanal D

Bu sezonun az ve öz dizi çıkaran kanalı Kanal D oldu. Tabi sezon başladıktan sonra sürpriz bir dizi ortaya çıkarmazlarsa. Bu olasılığı bir kenara bırakırsak yeni sezona 2 yeni diziyle merhaba diyecek.


Bunlardan ilk'i Kayıp Şehir

Gökçe Bahadır bir röpörtajında maşallah oyunculuğa başladığımdan beri yer aldığım diziler (Hayat Bilgisi, Yaprak Dökümü) hep uzun soluklu oldu demişti. Ondan sonra kıza bir nazar değdi. Yaprak Dökümü biter bitmez popülerliğini doğru kullanamayıp saçma bir diziye başladı ( Sensiz Olmaz ) Başladığı gibi de bitti dizi. Şimdi yine beni pek etkilemeyen bir diziyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dizide bize pek tanıdık gelmeyen isimler var. Sadece Gökçe tutması için yeterli olmayabilir. Umutsuz konuşmayayım ama bizim milletimiz böyle ruhani bunalıma sokacak tarzdaki şeyleri sadece Kurtlar Vadisi'nde falan izler.. Diğer bu tarzdaki dizilerin içeriği ne kadar etkileyici ve ilginç olursa olsun malesef bir süre sonra final yaptırılıyor.. Bu arada Sezen Aksu'nun bu dizi için yaptığı şarkı da çok iyi olmuş. Umarım diziyie sahip çıkan sağlam bir kitle yakalayabilirler. Gökçe'nin de artık bu dizi de olmazsa Yaprak Dökümü'nün tekrarları yayınlanırsa eğer bir gün o güne kadar popülerliği sönmüş olacak. Bu arada dizideki tek göze çarpan isim Gökçe Bahadır olduğu için diğer isimler hakkında bir şey yazmayı düşünmedim. Bakarsınız belki de sezon sonunda çok popüler olurlar o zaman da ayrı bi yazıda onları baş köşeye koyarım :)

                                   
2. dizisi ise Veda

Başrolleri Mehmet Aslantuğ, Fahriye Evcen ve Burak Yamantürk paylaşıyor.. Burak Yamantürk'ü bilmem ama diğer iki isim de sevdiğim ve başarılı oyuncular. Konu güzel, kadro güzel.. İzleyeceğim için söylemiyorum ama yeni sezonun tutabilecek dizilerinin başında geliyor.. Hoş bu aralar, ne bu araları uzun zamandır bu eski zamanlarla ilgili yapılan dizilerden ögg gelmiş olsa da çok kaliteli geldi bu dizi gözüme tanıtımlarda.. Yolu açık olsun bakalım başlasın da bi izleyelim sonra tekrar konuşuruz :) Bu arada Perşembe günü yayınlanacakmış. Karşısında Atv'de Kurtlar Vadisi, Star'da yeni başlayacak olan Babalar ve Evlatları, Show'da ise Suskunlar var. İlk bölümüyle iyi bir çıkış yapabilirse büyük ihtimal Perşembe gününün yeni lideri olacak.

Fox

Fox, Star Tv'nin yıllarca çekmiş olduğu üvey kanal, ezik kanal imajından bi kaç dizisiyle sıyrılmış olsa da bu onun diğer 4 kanaldan daha az izlendiği gerçeğini değiştirmiyor. Ha haber öncesi meşhur dizileri derseniz işte o konuda zirveyi zorlar. Her neyse Fox yeni sezonda 3 diziyi izleyiciyle buluşturmayı bekliyor.


Bunlardan ilki Harem

Başrolleri Mehmet Ali Erbil ve Nurseli İdiz paylaşıyor. Mezopotamya'da geçen bir hikayeymiş duyduğum kadarıyla.. Bu tarz dizilerin tutmayacağınıı hala öğrenememiş Gani Müjde.. Malesef hiç iddialı görmediğim ve yayın hayatının kısa süreli olacağına inandığım bir proje.. Haliyle yazacak bir şey de göremiyorum daha fazla.


2. dizisi Esir Şehrin Gözyaşları

Sedef Avcı ve Yiğit Özşener bu projede başrolde. Dizinin yolunu açık gördüğümü söyleyemeyeceğim ama kısa süreceğini de sanmıyorum. Kanal'ın başka şansı olmadığından büyük ihtimal devam ettirecekler diziyi her türlü.. Ha bu arada Hepsi grubundan Yasemin de dizinin kadrosundaymış. Keşke bunun yerine grup olarak başrol oynayabilecekleri başka bir projeye girişselerdi. Bu şekilde ayrı gayrı takılmak gruba da zarar getirebilir düşüncesindeyim. Artık görücez hep birlikte ne olacak ne bitecek.


3. dizisi ise Merhaba Hayat

Adını Feriha Koydum'dan hastalığı sebebiyle ayrılan Vahide Gördüm'ü Med Yapım hemen yeni bir diziyle izleyicilerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Çok da güzel yapıyor. Yine Adını Feriha Koydum'dan tanıdığımız Barış Kılıç da kadroda.. Ayrıca Keremcem de var. Yani kadro keyifli.. Dizi ise Private Practice'ın uyarlaması olacak.. Hepimizin bayıldığı Doktorlar :D:D:D dizisinin bir başka türü yani. Güzel olacağına inanıyorum ve kesinlikle izleyeceğim.

Atv 

Atv yeni sezon dizileriyle Star'la yarışıyor.. İkisinin de yeni sezonda 5 yeni dizisi var.


İlki Alev Alev

Berk Oktay ve Rojda Demirer tahmin ettiğiniz gibi iki genç aşığı canlandıracak bu dizide.. Bu kadar ağır dizi varken arada güzel bir alternatif olabilir belki ama sürüye uymak lazım sanırım.. Ratingleri iyi olmazsa gidici..


2. dizisi Benim İçin Üzülme

Türk televizyon tarihinin ilk karadeniz draması olacakmış. Ama kadrosuna bakarsak üzülerek söylüyorum sonu ötek diziler gibi kötü olacak. Ya şimdi ben böyle söylüyorum ama ortada yani durum. Bu devirde iyi bir dizi tutturmak istiyorsanız iddialı bir kadro, etkileyici bir konu, ilgi çekici bir tanıtım fragmanı ve sonraki gün herkesin dilinde olmasını sağlayacak sağlam bir ilk bölüm şart. Öykü Çelik'le Fulya Zenginer ne kadar götürebilir diziyi? Fulya'yı severim ama rolü güzel olsa bile yanlış bir seçim yapmış bence. Hikaye Mahsun Kırmızıgül'e ait. Şimdiye kadar yapmış olduğu filmler çok beğenildiği için bir süre yayın hayatına devam edebilir ama sonra ratinglerinin düşeceğini düşünüyorum. 


3. dizisi Huzur Sokağı

Kutsi, Selin Demiratar, Sinem Öztürk dizinin ön plana çıkan isimleri. Sıcak, samimi ve bir o kadar da duygusal yönden izleyiciyi etkileyecek bir tavrı var dizinin. Sezon sonunu göreceğini düşünüyorum. Tabi bu ilk gün gelecek olan ratinge bağlı. Dizi Cuma günü yayınlanacak ve Cuma günü iddialı ve izleyici kitlesi fazla olan diziler var. Adını Feriha Koydum ve Yalan Dünya mesela.. Adını Feriha Koydum demişken onunla ilgili yazacaklarım show tv kısmında ^^ 


4. dizisi Karadayı

Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor başrol. Bu 3 ismin oynadığı hangi dizi yayından kaldırıldı, başarısız oldu, izlenmedi ki? Ne olursa olsun en az bu dizinin bir sezonu garanti. Pazartesi günü yayınlanacakmış. Yani O ses Türkiye'yle aynı gün. 1. lik için pek ihtimal vermiyorum ama ilk 5 arasında olur ratinglerde mutlaka.


5. ve son dizisi de Son Yaz Balkanlar 2012

Kanal'ın yeni sezon dizileri arasında en iddialısı belki de yeni sezon'un tüm dizileri arasında en iddialılar arasında. Kadroda Adını Feriha Koydum'dan ayrılan Hazal Kaya başta olmak üzere Tardu Flordun, Tuğçe Kazaz, Furkan Palalı var. Konusu kesinlikle izlenebilecek düzeyde seçilmiş ve tanıtım fragmanları oldukça merak uyandırıyor. Hazal Kaya ise dizinin izleyici kitlesini büyük oranda arttıracak. Yani anlayacağınız bu diziye başlarsanız biter mi acaba bir şey olur mu düşüncesinde olmazsınız. Kesinlikle uzun soluklu olacaktır.

Show

Show Tv geçen yıl Muhteşem Yüzyıl'ı Star'a transfer etmesi, yeni sezon dizilerinin tutmaması falan derken büyük bi düşüşe geçti. Bu yıl ise Acun'u da kaybederek düşüşlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu Show Tv için büyük bir kayıp demek.. ve daha bir sürü hatası oldu son zamanlarda. Bu sezona bakarsak 2 yeni 1 de geçen sezondan devam eden fakat adı değiştirilen malum dizisiyle yeni sezona başlayacak.


Öncelikle malum dizimiz Adını Feriha Koydum - Emir'in Yolu 'na bakalım.

Geçen sezonu dizinin önemli isimlerinden Vahide Gördüm'ün  yokluğuyla kimi zaman yerinde sayarak, kimi zaman saçmalayarak kimi zaman da uzatarak bir şekilde tamamlamayı başardılar fakat bu sezon Hazal Kaya'nın da diziden ayrılmasıyla ne yapacaklarını çok merak ettiğim Adını Feriha Koydum ekibi yeni sezonda Emir'in Yolu eklentisini de alarak yoluna devam ediyor. Dizi artık tamamen Çağatay Ulusoy üzerinde. Bu kendisi için çok iyi fakat izleyici açısından kötü oldu. İzleyici hep Feriha'yı arayacak ve dizinin yeni halinden şikayet edecek, Çağatay Ulusoy ise dizide 1 sezon daha popülerliğini sürdürecek.. Ratingleri geçen sezona göre düşüş gösterecektir ama sanmıyorum ki ilk 3'ten aşağı düşsün. Maşallah Çağatay Ulusoy fanları mutlaka yeterli ratingi sağlayacaklardır kanal'a. Sen izleyecek misin? derseniz, ilk bölümleri mutlaka izlerim ama ilerisi için dizinin gidişatına göre karar vereceğimi söyleyebilirim. Fazla tekrar ve sıkıcı ilerlerse hikaye sanmıyorum.


2. dizisi Ustura Kemal

Geçen sezonun bitişinden beri tanıtımlarını görmekten kustuğum bir dizi bu. Naz Elmas ve Oktay Kaynarca göze çarpan isimler.. Naz Elmas'ı sevmeme rağmen o da saçma projelerle kariyerinde düşüşte.. Oktay Kaynarca ise pek de sevdiğim bir oyuncu değil ama oynadığı diziler genelde izleniyor ama bu dizinin tutacağına dair inancım 0. Çok sıradan geliyor ve çok abartıldığını düşünüyorum. Sezon sonunu görme ihtimali düşük.


3. dizisi Fatih

İşte kanalın yeni sezonda yayına sokacağı en iddialı dizisi de Fatih.
Bildiğiniz gibi Fetih 1453 filmi gişede ve genel anlamda büyük bir başarı göstermişti. Bundan hareketle hemen bir dizi projesi hayata sokuldu. Gayet iyi bir strateji bu. Dizi izlenecek fakat oyuncuların pek de rabet gören isimler olmamasından dolayı sürekli gündemde olacağını pek düşünmüyorum.

Star

Star yükseldikçe yükselmeye devam ediyor. Geçen yıllara bakacak olursak hiç izlemediğim, her başlayan dizisinin izlenmediği için yayından kaldırıldığı, hiçbir işinin tutulmadığı bir kanaldı. Yıl 2012 oldu resmen tamamen tersine döndü her şey. Şu an gözümde ve gerçekte ilk sıralarda. Büyük alkış başındakilere. Star  yeni sezona 5 yeni diziyle merhaba diyor.


1. dizisi Dila Hanım

Dila Hanım yine bildiğiniz gibi geçmişte filmi yapılmış bir uyarlama dizi olacak.. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de adından çok söz ettiren Erkan Petekkaya üzülerek söylüyorum ki Dila Hanım'da bence büyük bir hayal kırıklığına uğrayacak.. Hatice Şendil'in başrol için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Onun yerine daha gündemde olan ve halk tarafından daha çok beğenilen bir bayan başrol konsaydı dizinin gidişatı çok farklı olabilirdi.


2. dizisi Ağır Roman - Yeni Dünya

Yine bir film uyarlaması daha.. Yeni Dünya eklentisiyle konusu nereye gider bir fikrim yok fakat bu dizi de malesef sezon sonunu göremeyecek bana göre. Özge Özprinççi yine kariyerinde çok iyi yerlere gelebilecekken acele davranıp yerinde saymaya devam etmekte. Fatmagül'ün Ebe Ninesi Sumru Yavrucak bir süre diziyi tutabilir ama malesef yetecek kadar yüksek bir konumda değil o da. Onur Saylak da etkisiz kalacak.. Kısaca çok ön yargılı yaklamış gibi duruyor olabilirim ama görünen köy klavuz istemiyor.


3. dizisi Atlılar

Çekimleri Bulgaristan'da gerçekleştirilen dizinin kadrosunda Aslı Tandoğan, Sarp Levendoğlu ve Canan Ergüder var. Kadro pek waoww dedirtmiyor ama Mehmet Turgut'un çektiği fotoğrafları gördükten sonra fikrim değişti. Eğer sağlam bir görüntü yönetmeniyle çalışılırsa iyi bir iş olabilir. Dizi Eylül ayında doluluk yüzünden kendisine yer bulamamış. Acun'un yarışmaları bittikten sonra yayın hayatına başlayacak.


4. dizisi Babalar ve Evlatlar

Dizi ilk etapta Fatma Girik ve Serdar Gökhan isimleriyle otomatikmen ağırlığını koyuyor. Yer Gök Aşk'tan transfer Murat Ünalmış ve Ceren Hindistan ön planda. Mahsun Kırmızıgül'ün bir başka el attığı dizi ayrıca. Bu  yüzden izlenebileceğini düşünüyorum. Fatma Girik için bakabilirim..


5. dizisi 20 Dakika

Şimdiye kadar hep kaliteli ve uzun süren dizilere imza atmış Ay Yapım bu sezon için  Star'da 'The Next Three Days'' (Kaçış Planı) filminin uyarlamasıyla karşımızda olacak. Çok merak ettiğim bir dizi. Başrol olarak çeşitli isimlerle görüşüldüğü için bu konuda bir şey söylemeyeceğim ama kesinlikle güzel olacağına ve izleyeceğime eminim.

Bakalım benim gözlemlediklerim ve düşündüklerimle ilerde olacaklar tutacak mı? 
İzleyip göreceğiz, göreceksiniz :)





2 yorum:

  1. sen diziden anlamıyosun hocam..tutar dediklerin tutmadı.tutmaz dediklerinde 1.liğe oynuyo.

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı yazdığımda hiçbir dizi yayın hayatına başlamamıştı. Yaptığım yorumlar dizi oyuncularının geçmiş dizilerdeki başarıları ve dizilerin içerikleri doğrultusundaydı. Şu an 20 bölüm bile olmadı başlayalı hepsinin. Bir çok iyi giden dizi bir süre sonra düşüşe geçiyor. O yüzden henüz erken bana göre 1. liğe oynuyor ya da izlenmiyor demek için ^^

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...